BHV

31 oktober 2020 - 19:30
meld je aan
Bedrijfshulpverlening is de hulp die wordt verleend bij ongewenste gebeurtenissen in een organisatie, die de veiligheid en/of gezondheid van de werknemers en andere aanwezigen bedreigen. Bedrijfshulpverlening is verplicht voor werkgevers in Nederland.

Een goede bedrijfshulpverlening is van enorm belang voor jouw medewerkers, klanten en organisatie. Bij calamiteiten beperken zij de schade aan de organisatie: zij maken snelle werkhervatting mogelijk en voorkomen dat er slachtoffers vallen.

Het aantal bedrijfshulpverleners dat verplicht is staat niet vast, maar is afhankelijk van de verschillende incidenten die zich kunnen voordoen binnen jouw bedrijf. De bedrijfshulpverleners moeten aan een aantal criteria voldoen. Zij moeten qua opleiding, organisatie en aantal adequaat zijn uitgerust om de BHV-taken naar behoren kunnen vervullen.

De basis BHV cursus

Een bedrijfshulpverlener ook wel BHV-er genoemd is verantwoordelijk voor het bestrijden van een beginnende brand, het verlenen van eerste hulp en speelt een belangrijke rol tijdens een evacuatie. De werkgever is verplicht tenminste één persoon aan te wijzen als bedrijfshulpverlener en er moet altijd een bedrijfshulpverlener in het bedrijf aanwezig zijn.

Maasen EHBO verzorgt de BHV opleiding die jouw werknemers nodig hebben. In slechts één dag leer jij om te gaan met noodsituaties binnen het bedrijf. Van het blussen van een brand tot reanimeren en van iemand verbinden tot ontruimen. Wij zorgen dat jij met een veilig gevoel aan het werk gaat.

Tijdens de cursusdag komen diverse onderwerpen aan bod:
  • Algemene hulpverleningsregels
  • Uitwendige verwondingen
  • Reanimatie
  • Gebruik van een AED
  • Brand
  • Andere gevaren bij brand
  • Ontruiming

Na het volgen van de BHV cursus voldoe je aan de taken die in de Arbowet zijn opgenomen en ontvang je een BHV certificaat.

Heb je vragen over de BHV cursus van Maasen EHBO of wil je je direct inschrijven?

Neem dan contact met ons op.  

Veel gestelde vragen

Sommige vragen komen regelmatig terug, Die beantwoorden we hieronder. De vragen die je hier niet bij ziet staan stel je eenvoudig via contact gegevens op deze website.
wat leer je in de workshop?

de workshop is erop gericht dat je als ouders of verzorgers je kennis vergroot van ehbo bij kinderen. Hierdoor wordt je mentaal voorbereid op ongevallen en kan je adequaat handelen.

hoe ziet de workshop eruit?

De workshops zijn informeel. We nemen uitgebreid de tijd, omdat in van de workshop ook de emotionele kant van hulpverlening aan bod komt. We bespreken met elkaar hulpverlening aan onze kinderen. etc etc

wordt de workshop vergoed?

Nee. Een EHBO workshop wordt niet door de verzekering vergoed. Alleen een volledige EHBO cursus wordt door de verzekering vergoed.

meer over vergoeding ehbo cursus
kan ik met mijn partner komen?

Jazeker, het is een heel goed idee om samen te komen. Kom je met je partner dan bieden we je een korting op de workshop voor jullie samen!

waarom maasen ehbo ?

maatwerk oplossingen

Welke training past het beste bij je? Samen komen we eruit!

Praktijk & lokaal gericht

De trainingen worden ingericht op de praktijk. Hierbij heeft Maasen EHBO specifiek oog voor de hulpverlening in en rondom Hattem.

Veilige omgeving

Maasen EHBO doet er alles aan om een veilige & vertrouwde leeromgeving te creeeren. Denk hierbij aan voldoende ruimte om kennis te maken via informele inloop en handhaving op het respecteren van elkaars grenzen.

Ervaring

Maasen EHBO heeft jarenlange ervaring in het organiseren van cursussen en hulpverlening tijdens evenementen