Diploma Jeugd Eerste Hulp

31 oktober 2020 - 19:30
meld je aan
‘Het is goed als iemand op straat ligt en je weet hoe je iemand kan helpen’, vertelt een leerling van de basisschool De Bron in Lunteren. Kinderen willen helden zijn en kunnen helden zijn. Met een Diploma Jeugd Eerste Hulp zijn ze in staat een heldendaad te verrichten.

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen lessen volgen en na afloop een Diploma Jeugd Eerste Hulp halen. Kinderen die het diploma Jeugd Eerste Hulp hebben zijn tegelijkertijd verzekerd tegen aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer zij Eerste Hulp verlenen.

Cursus

Het Diploma Jeugd Eerste Hulp behaalt men natuurlijk niet zomaar. Daarvoor moet eerst de juiste kennis en kunde worden opgedaan. Gelukkig zijn er vele opleiders, waar deze EHBO-kennis kan worden geleerd. En waar men wordt opgeleid om het examen met succes af te ronden. Het Oranje Kruis zelf verzorgt geen cursussen, maar faciliteert juist het onafhankelijke examen

Inhoud cursus
 • Belangrijke punten
 • Verband hulpmiddelen
 • Wonden
 • Kleine Ongelukjes
 • Vergiftiging
 • Brandwonden
 • Botten en botbreuken
 • Bewusteloosheid
 • Flauwte
 • Stoornissen in de ademhaling
 • Het menselijk lichaam

Examen

De kinderen worden in tweetallen geëxamineerd door een examinator die niet bijde lessen betrokken is geweest. Het examen duurt 20 minuten. Een examinator wordt door Het Oranje Kruis geregeld. Wanneer u zelf een voorkeur heeft voor een examinator kunt u dit bij de aanvraag aangeven. De kosten voor het examen zijn €7,50 per kandidaat.

Toestemming

Voor het examen en de registratie is er toestemming nodig van de ouders/verzorgers van de kinderen.

Aansprakelijkheid

Iemand in het bezit van een geldig Diploma Jeugd Eerste Hulp van Het Oranje Kruis is verzekerd tegen aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer zij eerste hulp verlenen.

Veel gestelde vragen

Sommige vragen komen regelmatig terug, Die beantwoorden we hieronder. De vragen die je hier niet bij ziet staan stel je eenvoudig via contact gegevens op deze website.
wat leer je in de workshop?

de workshop is erop gericht dat je als ouders of verzorgers je kennis vergroot van ehbo bij kinderen. Hierdoor wordt je mentaal voorbereid op ongevallen en kan je adequaat handelen.

hoe ziet de workshop eruit?

De workshops zijn informeel. We nemen uitgebreid de tijd, omdat in van de workshop ook de emotionele kant van hulpverlening aan bod komt. We bespreken met elkaar hulpverlening aan onze kinderen. etc etc

wordt de workshop vergoed?

Nee. Een EHBO workshop wordt niet door de verzekering vergoed. Alleen een volledige EHBO cursus wordt door de verzekering vergoed.

meer over vergoeding ehbo cursus
kan ik met mijn partner komen?

Jazeker, het is een heel goed idee om samen te komen. Kom je met je partner dan bieden we je een korting op de workshop voor jullie samen!

waarom maasen ehbo ?

maatwerk oplossingen

Welke training past het beste bij je? Samen komen we eruit!

Praktijk & lokaal gericht

De trainingen worden ingericht op de praktijk. Hierbij heeft Maasen EHBO specifiek oog voor de hulpverlening in en rondom Hattem.

Veilige omgeving

Maasen EHBO doet er alles aan om een veilige & vertrouwde leeromgeving te creeeren. Denk hierbij aan voldoende ruimte om kennis te maken via informele inloop en handhaving op het respecteren van elkaars grenzen.

Ervaring

Maasen EHBO heeft jarenlange ervaring in het organiseren van cursussen en hulpverlening tijdens evenementen