EHBDD (Eerste Hulp Bij Drank en Drugsongevallen)

31 oktober 2020 - 19:30
meld je aan
Het gebruik van drank en drugs (ook wel middelen genoemd) neemt de afgelopen jaren toe. Voorheen kwam je het gebruik van middelen met name tegenbij grootschalige evenementen maar de afgelopen jaren is het gebruik vanmiddelen ingeburgerd in diverse settingen binnen onze maatschappij. Het, overmatige,gebruik van drank en drugs kan leiden tot onvoorspelbare en gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de gebruiker zelf maar ook voor de omgeving.

Cursus inhoud:

De cursus EHBDD is een gecertificeerde cursus die al jaren gegeven wordt aan (professionele)hulpverleners op het gebied van:

 • Kennis over middelen
 • Signaleren, reageren en triageren
 • Invloed sociale omgeving
 • Kennis over gebruikersmethoden
 • Preventie
 • Specifieke EHBO kennis (en praktijk)

De cursusdag is opgebouwd op basis van een aangename afwisseling van theorie en praktijk. Door middel van diverse werkvormen en de (ingebrachte) casuïstiek wordt u meegenomen in de dynamische wereld van “Drank en Drugs”.

Na deze training heeft u 

 • kennis over de meest voorkomende middelen (en de trends in gebruik)
 • tools gekregen om te kunnen signaleren, reageren en triageren
 • kennis over de wijze van gebruik en wat voor effecten die hebben op het lichaam
 • kennis en praktische ervaring in het omgaan met sociale druk en gedrag van de gebruikers
 • specifieke kennis over hoe te handelen bij EHBDD en de do en dont’s

Doelgroep


Deze training is speciaal ontworpen voor iedereen die in de praktijk te maken krijgt met middelengebruik en eerste hulp verlening. Deelnemers aan de training zijn EHBO’ers, beveiligingspersoneel, social-workers, overheidspersoneel, cafe medewerkers etc etc..

Investering

Wij bieden u een compleet verzorgde dag aan op onze cursuslocatie in Hattem of in-compagny . Uw investering voor deze cursus is slechts €119,- exclusief 21% BTW. U ontvangt voor dit bedrag een cursusdag met een lunch en de hele dag verse koffie en thee. Al het lesmateriaal is in deze prijs inbegrepen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de cursus? Kijk in onze agenda wanneer de cursus  gaat starten!

Wilt u deze training graag in-company organiseren? Dan kunt u contact opnemen met ons via ehbo@maasenehbo.nl

of telefonisch 06 50 61 58 21.

Veel gestelde vragen

Sommige vragen komen regelmatig terug, Die beantwoorden we hieronder. De vragen die je hier niet bij ziet staan stel je eenvoudig via contact gegevens op deze website.
wat leer je in de workshop?

de workshop is erop gericht dat je als ouders of verzorgers je kennis vergroot van ehbo bij kinderen. Hierdoor wordt je mentaal voorbereid op ongevallen en kan je adequaat handelen.

hoe ziet de workshop eruit?

De workshops zijn informeel. We nemen uitgebreid de tijd, omdat in van de workshop ook de emotionele kant van hulpverlening aan bod komt. We bespreken met elkaar hulpverlening aan onze kinderen. etc etc

wordt de workshop vergoed?

Nee. Een EHBO workshop wordt niet door de verzekering vergoed. Alleen een volledige EHBO cursus wordt door de verzekering vergoed.

meer over vergoeding ehbo cursus
kan ik met mijn partner komen?

Jazeker, het is een heel goed idee om samen te komen. Kom je met je partner dan bieden we je een korting op de workshop voor jullie samen!

waarom maasen ehbo ?

maatwerk oplossingen

Welke training past het beste bij je? Samen komen we eruit!

Praktijk & lokaal gericht

De trainingen worden ingericht op de praktijk. Hierbij heeft Maasen EHBO specifiek oog voor de hulpverlening in en rondom Hattem.

Veilige omgeving

Maasen EHBO doet er alles aan om een veilige & vertrouwde leeromgeving te creeeren. Denk hierbij aan voldoende ruimte om kennis te maken via informele inloop en handhaving op het respecteren van elkaars grenzen.

Ervaring

Maasen EHBO heeft jarenlange ervaring in het organiseren van cursussen en hulpverlening tijdens evenementen