Eerste Hulp bij Sportongevallen

31 oktober 2020 - 19:30
meld je aan
Weet u wat u moet doen als een jogger zijn knie verdraait? Een schaatser met zijn hoofd tegen een brug botst? Of een tennisser een bal op zijn oog krijgt? Waarschijnlijk niet. En dat is jammer, want goede eerste hulp voorkomt vaak erger. De cursus eerste hulp bij sportongevallen helpt blessureschade te beperken en bevordert daardoor het herstel.

Sporten is een gezonde bezigheid, toch krijgen sporters ook met sportletsels te maken. Eerste hulp bij sportletsels heeft een belangrijke functie bij het beperken van schade die sporters tijdens het sporten kunnen oplopen. Goede eerste hulp kan erger voorkomen. Het herstel van een sportblessure begint al op het moment dat de Eerste Hulp wordt geboden.

Tijdens de cursus leert u wat u moet doen, maar ook wat u vooral moet laten. U verkrijgt kennis van de meest voorkomende sportletsels, de oorzaken en gevolgen. U leert de gevolgen van het sportletsel beperkt te houden. U krijgt inzicht in de wijze waarop sportletsels kunnen worden voorkomen. U raakt op de hoogte van effectieve blessurepreventieve maatregelen.

Onderwerpen die behandeld worden:
 • sportletsels
 • vijf belangrijke punten bij het verlenen van eerste hulp bij sportongevallen
 • stoornissen in het bewustzijn
 • stoornissen in de ademhaling
 • stoornissen in de bloedsomloop
 • letsels van de huid
 • letsels van spieren en pezen
 • letsels van botten en gewrichten
 • letsels aan het hoofd
 • warmteletsels
 • koudeletsels
 • de organisatie van de Eerste Hulp bij sportevenementen
 • overzicht beschermende materialen per sport
 • verband- en hulpmiddelen

De cursus wordt gegeven door een instructeur Eerste Hulp. De nadruk ligt op de praktijk. De instructeur(s) toetsen gedurende de opleiding of u de leerstof praktisch en theoretisch beheerst. Het zwaartepunt van de toetsing ligt op de praktijk. Er wordt gelet op uw geschiktheid om in de praktijk als eerstehulpverlener op te treden. Indien u in het bezit bent van een diploma Eerste Hulp, ontvangt u het certificaat Eerste Hulp bij Sportongevallen.


let op!
De kandidaat moet fysiek in staat zijn om diverse handelingen uit te kunnenvoeren.

Cursusduur: 4 avonden (19.30 uur tot 21.30 uur)

Kosten: € 95,00 (incl. reanimatie) en de jaarlijkse herhalingsles bedraagt € 35,00

Wist u dat deze cursus door veel zorgverzekeraars in het aanvullend pakket wordt vergoed?

In veel gevallen is het volgen van deze cursus dus gratis!

Veel gestelde vragen

Sommige vragen komen regelmatig terug, Die beantwoorden we hieronder. De vragen die je hier niet bij ziet staan stel je eenvoudig via contact gegevens op deze website.
wat leer je in de workshop?

de workshop is erop gericht dat je als ouders of verzorgers je kennis vergroot van ehbo bij kinderen. Hierdoor wordt je mentaal voorbereid op ongevallen en kan je adequaat handelen.

hoe ziet de workshop eruit?

De workshops zijn informeel. We nemen uitgebreid de tijd, omdat in van de workshop ook de emotionele kant van hulpverlening aan bod komt. We bespreken met elkaar hulpverlening aan onze kinderen. etc etc

wordt de workshop vergoed?

Nee. Een EHBO workshop wordt niet door de verzekering vergoed. Alleen een volledige EHBO cursus wordt door de verzekering vergoed.

meer over vergoeding ehbo cursus
kan ik met mijn partner komen?

Jazeker, het is een heel goed idee om samen te komen. Kom je met je partner dan bieden we je een korting op de workshop voor jullie samen!

waarom maasen ehbo ?

maatwerk oplossingen

Welke training past het beste bij je? Samen komen we eruit!

Praktijk & lokaal gericht

De trainingen worden ingericht op de praktijk. Hierbij heeft Maasen EHBO specifiek oog voor de hulpverlening in en rondom Hattem.

Veilige omgeving

Maasen EHBO doet er alles aan om een veilige & vertrouwde leeromgeving te creeeren. Denk hierbij aan voldoende ruimte om kennis te maken via informele inloop en handhaving op het respecteren van elkaars grenzen.

Ervaring

Maasen EHBO heeft jarenlange ervaring in het organiseren van cursussen en hulpverlening tijdens evenementen