Stop de bloeding - Red een leven

31 oktober 2020 - 19:30
meld je aan
In de cursus Stop de bloeding - red een leven leert u hoe u levensbedreigend bloedverlies herkent en hoe u dit kunt stoppen door middel van drukken op de wond, het aanleggen van een tourniquet en/of het opstoppen van de wond met hemostatische gazen. Deze cursus is in 2016 ontwikkeld door Dr. Leo Geeraedts en VUmc Academie en is de landelijke standaard geworden.

In de cursus Stop de bloeding - red een leven leert u hoe ulevens bedreigend bloedverlies herkent en hoe u dit kunt stoppen door middel van drukken op de wond, het aanleggen van een tourniquet en/of het opstoppen van de wond met hemostatische gazen. Deze cursus is in 2016 ontwikkeld door Dr. Leo Geeraedts en VUmc Academie en is de landelijke standaard geworden.

De cursus Stop de bloeding - red een leven is geschikt vooriedereen vanaf 16 jaar. U kunt dus ook deelnemen als u (nog) geen EHBO-diploma of reanimatiecertificaat heeft. Voor EHBO'ers is deze cursus een mooie aanvulling op hun huidige competenties. De cursus duurt ongeveer 2,5 uur.

Certificaat en geldigheid

U ontvangt na succesvolle deelname een certificaat als bewijs dat u de cursus succesvol heeft afgerond. Dit certificaat is 4 jaargeldig. Het certificaat kan verlengd worden door een herhalingsles te volgen.

Kosten

De kosten voor de cursus Stop de bloeding - red een leven zijn € 40 per persoon, inclusief lesmateriaal en digitaal certificaat.

Komende cursussen

Op dit moment is het nog niet bekend wanneer deze cursusstart. U kunt zich al wel inschrijven, dan nemen wij contact met u op wanneer de startdatum bekend is.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Veel gestelde vragen

Sommige vragen komen regelmatig terug, Die beantwoorden we hieronder. De vragen die je hier niet bij ziet staan stel je eenvoudig via contact gegevens op deze website.
wat leer je in de workshop?

de workshop is erop gericht dat je als ouders of verzorgers je kennis vergroot van ehbo bij kinderen. Hierdoor wordt je mentaal voorbereid op ongevallen en kan je adequaat handelen.

hoe ziet de workshop eruit?

De workshops zijn informeel. We nemen uitgebreid de tijd, omdat in van de workshop ook de emotionele kant van hulpverlening aan bod komt. We bespreken met elkaar hulpverlening aan onze kinderen. etc etc

wordt de workshop vergoed?

Nee. Een EHBO workshop wordt niet door de verzekering vergoed. Alleen een volledige EHBO cursus wordt door de verzekering vergoed.

meer over vergoeding ehbo cursus
kan ik met mijn partner komen?

Jazeker, het is een heel goed idee om samen te komen. Kom je met je partner dan bieden we je een korting op de workshop voor jullie samen!

waarom maasen ehbo ?

maatwerk oplossingen

Welke training past het beste bij je? Samen komen we eruit!

Praktijk & lokaal gericht

De trainingen worden ingericht op de praktijk. Hierbij heeft Maasen EHBO specifiek oog voor de hulpverlening in en rondom Hattem.

Veilige omgeving

Maasen EHBO doet er alles aan om een veilige & vertrouwde leeromgeving te creeeren. Denk hierbij aan voldoende ruimte om kennis te maken via informele inloop en handhaving op het respecteren van elkaars grenzen.

Ervaring

Maasen EHBO heeft jarenlange ervaring in het organiseren van cursussen en hulpverlening tijdens evenementen