Eerste Hulp bij Wandelletsel

31 oktober 2020 - 19:30
meld je aan
Deze module is bedoeld voor eerstenhulpverleners die assisteren bij wandelevenementen en voor eerstenhulpverleners, die als wandelaars meer willen weten over de specifieke ongevallen die voorkomen bij deze groep

Tijdens de cursus verkrijgt u kennis van de verband – en hulpmiddelen die bij het verlenen van eerste hulp bij specifiek wandelletsel kunnen worden gebruikt en wanneer en waarvoor ze worden gebruikt.

U leert een functioneel en goed zittend verband aan te leggen op het been of delen daarvan. Ook het goed behandelen en afplakken van wandelletsels aan de voeten

De nadruk ligt op de praktijk.

Leerdoelen

  • Ontstaanswijze van blaren
  • Verband en hulpmiddelen
  • Blaarbehandeling
  • Kneuzing en verstuiking
  • Uitwendige wonden
  • Warmteletsels

let op!
De kandidaat moet fysiek in staat zijn om diverse handelingen uit te kunnenvoeren.

Cursusduur: 4 avonden (19.30 uur tot 21.30 uur)

Kosten: € 110,00 (incl. reanimatie) en de jaarlijkse herhalingsles bedraagt € 35,00

Wist u dat deze cursus door veel zorgverzekeraars in het aanvullend pakket wordt vergoed?

In veel gevallen is het volgen van deze cursus dus gratis!

Veel gestelde vragen

Sommige vragen komen regelmatig terug, Die beantwoorden we hieronder. De vragen die je hier niet bij ziet staan stel je eenvoudig via contact gegevens op deze website.
wat leer je in de workshop?

de workshop is erop gericht dat je als ouders of verzorgers je kennis vergroot van ehbo bij kinderen. Hierdoor wordt je mentaal voorbereid op ongevallen en kan je adequaat handelen.

hoe ziet de workshop eruit?

De workshops zijn informeel. We nemen uitgebreid de tijd, omdat in van de workshop ook de emotionele kant van hulpverlening aan bod komt. We bespreken met elkaar hulpverlening aan onze kinderen. etc etc

wordt de workshop vergoed?

Nee. Een EHBO workshop wordt niet door de verzekering vergoed. Alleen een volledige EHBO cursus wordt door de verzekering vergoed.

meer over vergoeding ehbo cursus
kan ik met mijn partner komen?

Jazeker, het is een heel goed idee om samen te komen. Kom je met je partner dan bieden we je een korting op de workshop voor jullie samen!

waarom maasen ehbo ?

maatwerk oplossingen

Welke training past het beste bij je? Samen komen we eruit!

Praktijk & lokaal gericht

De trainingen worden ingericht op de praktijk. Hierbij heeft Maasen EHBO specifiek oog voor de hulpverlening in en rondom Hattem.

Veilige omgeving

Maasen EHBO doet er alles aan om een veilige & vertrouwde leeromgeving te creeeren. Denk hierbij aan voldoende ruimte om kennis te maken via informele inloop en handhaving op het respecteren van elkaars grenzen.

Ervaring

Maasen EHBO heeft jarenlange ervaring in het organiseren van cursussen en hulpverlening tijdens evenementen