Workshop Eerste Hulp aan baby's en kinderen

31 oktober 2020 - 19:30
meld je aan
Kinderen spelen, onderzoeken en ontdekken nieuwe dingen. Vaak zijn ze zich niet of nauwelijks bewust van mogelijke gevaren. Ongeluk zit echter in een klein hoekje. En wat dan? Moet ik het hoofd juist voor- of achterover houden bij een bloedneus? Of stel dat mijn kind zich verslikt, wat dan? Misschien wilt u wel leren reanimeren, maar ziet u er tegenop om dit in een groep met onbekenden te doen. De workshop EHaK aan huis biedt de oplossing!

Elk jaar komen 140.000 kinderen opde Spoedeisende Hulp terecht na een ongeluk thuis. De eerste minuten na een ongeluk zijn heel waardevol. Na een ongeluk is je kind erg kwetsbaar. De mate van letsel na een ongeluk wordt groter als erin de eerste minuten niet adequate hulpverlening geboden kan worden. Met de juiste kennis op zak kan je na een ongeluk verder letsel aanmerkelijk voorkomen. Met soms hele basale en eenvoudige handelingen, die je alleen wel et moet kennen! Juist hierin ligt het belang van een EHBO cursus. Gelukkig ben jij als (gast)ouder altijd in de buurt van je kind en kun je EHBO verlenen als dat nodig is… toch?

Weinig tijd maar toch wil je wat kennis hebben zodat je weet wat je kunt doen als je kind iets overkomt? Dan is de Workshop misschien iets voor jou.
In deze workshop leer je hoe en wat met ....

Deze Workshop is zeker een opsteker voor ouders, vrienden, familie, opa en oma, groepsbegeleiding en verder iedereen die met kinderen te maken heeft of krijgt. De workshop wordt bij voorbaat gegeven in uw huiselijke omgeving.
Het is een interactieve workshop, waarin je dingen leert door te denken, te praten en te doen.

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

·     Een kind in veiligheid te brengen;

·     De toestand te beoordelen en eventuele hulpdiensten alarmeren;

·     Bewusteloosheid;

·     Verslikking / Verstikking;

·     Reanimatie Baby / kind;

·     Brandwonden; Hersenschudding; Vergiftiging; Huidwonden

·     En wat verder ter tafel zou kunnen komen.

 

Na afloop krijgt u een certificaat van deelname mee.

De duur van de workshop is: 3 uur.
Minimum aantal deelnemers is: 6
De kosten: € 37,50,- pp.
Les locatie: wordt nader bekend gemaakt.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Veel gestelde vragen

Sommige vragen komen regelmatig terug, Die beantwoorden we hieronder. De vragen die je hier niet bij ziet staan stel je eenvoudig via contact gegevens op deze website.
wat leer je in de workshop?

de workshop is erop gericht dat je als ouders of verzorgers je kennis vergroot van ehbo bij kinderen. Hierdoor wordt je mentaal voorbereid op ongevallen en kan je adequaat handelen.

hoe ziet de workshop eruit?

De workshops zijn informeel. We nemen uitgebreid de tijd, omdat in van de workshop ook de emotionele kant van hulpverlening aan bod komt. We bespreken met elkaar hulpverlening aan onze kinderen. etc etc

wordt de workshop vergoed?

Nee. Een EHBO workshop wordt niet door de verzekering vergoed. Alleen een volledige EHBO cursus wordt door de verzekering vergoed.

meer over vergoeding ehbo cursus
kan ik met mijn partner komen?

Jazeker, het is een heel goed idee om samen te komen. Kom je met je partner dan bieden we je een korting op de workshop voor jullie samen!

waarom maasen ehbo ?

maatwerk oplossingen

Welke training past het beste bij je? Samen komen we eruit!

Praktijk & lokaal gericht

De trainingen worden ingericht op de praktijk. Hierbij heeft Maasen EHBO specifiek oog voor de hulpverlening in en rondom Hattem.

Veilige omgeving

Maasen EHBO doet er alles aan om een veilige & vertrouwde leeromgeving te creeeren. Denk hierbij aan voldoende ruimte om kennis te maken via informele inloop en handhaving op het respecteren van elkaars grenzen.

Ervaring

Maasen EHBO heeft jarenlange ervaring in het organiseren van cursussen en hulpverlening tijdens evenementen